Professioneel maatwerk

De door ons te leveren steunzolen worden door de podoloog zelf met de hand in eigen werkplaats gemaakt. Het vaststellen van de problemen, het maken en beoordelen van de voetafdruk, het fabriceren van de zool en de nazorg liggen in handen van één en dezelfde persoon. Voordeel hiervan is, dat er maatwerk wordt geleverd, waarbij er optimaal rekening gehouden wordt met de individuele omstandigheden en wensen van de klant. De zolen worden bovendien opgebouwd uit uitsluitend hoogwaardige materialen.

Allereerst worden de tijdens het consult vastgestelde problemen en de gemaakte blauwdrukken per voet geanalyseerd. Voeten zijn immers niet gelijk en de steunzolen zullen dan ook apart per voet op maat worden gemaakt. Hierna worden de blauwdrukken ingetekend met de voor de gewenste correctie noodzakelijke elementen. Aan de hand hiervan wordt de zool opgebouwd met de juiste onderdelen. Voor de toplaag wordt gekozen voor leer of kunststof, afhankelijk van  persoonlijke omstandigheden of toepassing van de zolen.

Door deze nauwkeurige werkwijze en de gekozen materialen zal er een zo dun mogelijke zool met een hoog draagcomfort ontstaan. Bij sommige indicaties is het echter noodzakelijk, om te kiezen voor een wat dikkere zool of een hogere opbouw. Er zal altijd getracht worden uw zolen voor de meeste schoenen passend te maken. Eventuele aanpassingen, om tot een optimaal resultaat te komen, zijn in de prijs begrepen.